Gelenek, mimari, şehir, Kuran eğitimi, tasavvuf, yabancılaşma, tarihi miras gibi konularda alanında önemli isimlerle Yunus Emre Altuntaş’ın yedi yıl içerisinde gerçekleştirdiği söyleşileri içeren Kentin Dindarları, Onto Yayıncılık etiketiyle satışa sunuldu.


Kitabın takdim yazısı:

Tarihimizin son yüz yıllık kesitinde dünya ile birlikte değişen bireysel ve toplumsal anlayışların/yaşam tarzlarının toplum düzeyinde nasıl algılandığını, nelere yol açtığını düşünmek zorundayız. Çünkü bir milleti “millet” yapan sadece dili, toprağı ve egemenliği değil aynı zamanda geçmişten miras aldığı tarihi/kültürel değerlerini yeni nesillere aktarabilmesidir. Somut tarihi mirasın aslına uygun şekilde devredilmesi; yaşayan kültürel mirasın ise gerekiyorsa özüne sadık kalarak dönüştürülmesi, çağın şartlarına uygun olarak yorumlanması da düşünülmesi gereken diğer iki önemli husustur. Bu eseri ön yargısız şekilde kişisel sorgulamamıza bir vesile olması için istifadenize sunuyoruz. Akıp giden zamanın içinde kaybettiklerimizi ve gelecekte bizleri nelerin beklediğini sorgulamak temel endişemizdir.

Kitaptaki Bazı Söyleşiler:

– Acınacak İhyalar ve Şehir Mimarimiz / Safiyüddin Erhan Eşrefoğlu

-“Tekkeler Sureta Seddolundular” / Safiyüddin Erhan Eşrefoğlu

– Kutuz Hoca ve Bize Bıraktıkları / Prof. Dr. Mustafa Kara

– Halk Kur’an’a Susamıştı! / Hafız-ı Kurra Harun Soydaş

– “Mevlid, Hayatı ve Kâinatı Efendimizle Yaşamaktır” / Prof. Dr. Bilal Kemikli

– Medeniyet, Şehir ve İnsan İlişkisi Üzerine / Yrd. Doç. Bedri Mermutlu

– Medreselerin İhyası ve Dini Eğitimin Bugünü / Prof. Dr. Mehmet Yalar

Yazar Hakkında

HAZIRKITA, bir odağa yaslanmaksızın ve verili politik-poetik angajmanlara dâhil olmaksızın konuşabilme ihtiyacına binaen 2017’de yayın hayatına başladı. Türk ve dünya edebiyatının seçkin ve özgün örneklerine yer verme, nitelikli kültür-sanat yayıncılığı yapma ve bağımsız bir tartışma platformu oluşturma ilkesiyle yayın hayatını sürdürüyor.

Yorum yaz